друкувати


Коломийські чиновники вчилися протидіяти корупції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-07 03:40:11

Дмитро Дзвінчук, доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, прибув разом з колегами до Коломиї, щоб провести семінар для держслужбовців Коломийської міської ради на тему "Запобігання та протидія корупції".

– Корупція стала однією з найбільших системних бід сучасної України, яка нині становить загрозу національній безпеці України, – вважає науковець. – Упродовж 21 року прийнято низку нормативно-правових актів (закони, укази Президента, постанови Кабінету Міністрів) щодо запобігання і протидії корупції. Однак це явище тільки поглиблювалося і все більше і більше вливалося у тло суспільного життя України. Причому не лише у системі управлінських відносин, а й у побуті, в політиці та в усіх сферах нашого життя.

Останній Закон України "Про засади запобіганню та протидії корупції" покликаний змінити ситуацію у корінь. Принаймні у цьому висловив своє сподівання Дмитро Дзвінчук. Кабмін України доручив провести підготовку державних службовців у форматі короткотермінових семінарів з підвищення кваліфікації. Чиновникам роз’яснювали норми антикорупційного законодавства. Для кращого розуміння і усвідомлення науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу розробили навчально-методичне забезпечення щодо діючого законодавства і Закону України "Про доступ до публічної інформації", тому що незнання його теж є бар’єром для корупції, прозорості та відкритості органів місцевого самоврядування.

До Коломиї для роз’яснення прибуло ще декілька науковців: Василь Скрипничук – кандидат юридичних наук, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, керуючий справами Івано-Франківської обласної ради, Олександр Білоцький – кандидат юридичних наук, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Марія Баран – кандидат наук з державного управління, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

У Коломиї це вже 17 семінар. Аналогічні зібрання відбулися у всіх районах, за винятком ще Івано-Франківська та Рогатина. На цьому робота науковців не завершиться. Вони продовжать навчати працівників територіальних представництв органів центральної влади.

Автор: Оксана РИЖУК
Джерело: Коломийські Вісти