друкувати


В Івано-Франківську "Об’єднані словом" поети ділилися творчими ужинками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-07 02:15:22

У вітальні часопису "Галичина" відбулася п’ята творча зустріч поетів — аматорів і членів Національної спілки письменників України — з Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Черкаської та Полтавської областей, згуртованих у творчому міжрегіональному поетичному клубі "Об’єднані словом". А підвалини таких поетичних мостів закладались у поетичних майстернях в інтернет-мережі.

Майже чотири десятки авторів привезли до Івано-Франківська свої найяскравіші творчі набутки. А модераторами-ведучими були івано-франківські поетеси Олександра Туєшин (Леся Геник) та Олександра Федорів (Адель Станіславська). Якщо формат роботи попередніх Івано-франківських зустрічей був презентаційним і поети головно представляли свої нові поетичні збірки, то сценарій перебігу листопадового зібрання і значна кількість учасників спонукали авторів до попереднього відбору і демонстрації найбільш вигранених і досконалих поетичних рядків. Тож упродовж чотирьох годин у вітальні "Галичини" звучала поезія в авторському виконанні — духовна, патріотична, лірична, еротична, гумористична, пародійна тощо.

У своїх творчих набутках майстри поетичного слова не обійшли увагою і тему сучасного заробітчанства — під час зустрічі відбулася дискусія, присвячена не тільки причинам і наслідкам новітньої, четвертої, хвилі української трудової міграції, а й особливостям поетичної творчості заробітчан, у якій взяли участь і представники спільноти колишніх заробітчан Італії "Пієта" м.Івано-Франківська.

Автор: Ігор ЛАЗОРИШИН