друкувати


У резонансній івано-франківській справі з отриманням хабара є нові подробиці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-26 11:40:11

У резонансній справі з упійманим на отриманні хабара директором Департаменту містобудування та архітектури в Івано-Франківську є нові подробиці. Одного з її фігурантів оголошено в міжнародний розшук. Іншого ніяк не допитають, бо із серцевим нападом той уже третій тиждень у лікарні. Про скандал, який розпочався довкола свободівців у місті, йдеться у сюжеті ТСН.

Відомий в Івано-Франківську забудовник та депутат міської ради свободівець Володимир Колковський від слідства переховується, кажуть у прокуратурі. Проти нього порушили кримінальну справу за статтею "хабарництво у великому розмірі".

"Обвинувачений зараз ховається від правоохоронних органів. Тому оголошений у міжнародний розшук. Можу запевнити, що вживаються всі заходи, щоб у найкоротший термін встановити його місцезнаходження і притягнути також до кримінальної відповідальності", - запевнив заступник прокурора Івано-Франківської області Владислав Грищенко.

Від початку слідство припустило, що Колковський був посередником між директором Департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківського міськвиконкому Олегом Гаркотом та підприємцем, який хотів будуватися. Обласна прокуратура публічно звинуватила чиновника, що той за гроші давав "згоду" на будівництво.

СБУ "взяла" Олега Гаркота, коли він отримав від підприємця 30 тисяч доларів за довідку містобудівного кадастру. У цю мить в автомобілі з ним були два інших депутати міськради. На всіх трьох одягли кайданки, але… Олега Гаркота від СІЗО врятувала карета "швидкої". Зараз 42-річний чоловік у лікарні. Згодом відпустили і двох інших затриманих.

"Зважаючи на важкий стан його здоров'я, лікарями заборонене проведення з ним слідчих дій. Тому після його одужання слідство активізує роботу", - переконує Грищенко.

Тим часом, в Інтернеті з'явилося відео, на якому чоловік, схожий на зниклого депутата Колковського від охочого будуватися підприємця отримує десять тисяч доларів. У розмові при цьому згадує ім'я "Олег" і ці гроші, начебто, саме для нього.

Кадри датовані ще травнем. На відео, яке викладено в Інтернет, чути, що домовляються про сприяння в отриманні будівельних дозволів за гроші. Перша частина хабара має становити 10 тисяч доларів, друга – 30. Саме з такою сумою, за словами слідства, брали Олега Гаркота "на гарячому" вже у жовтні.

Людина, схожа на міського депутата Колковського, розповідає і про те, як за вирішення проплаченого питання голосуватиме міськрада. Свободівець на відео гарантує підтримку у голосуванні цілої своєї фракції.

Із джерел, що заслуговують на довіру, ТСН дізналася, що останній медичний консиліум стан здоров'я Олега Гаркота оцінив як "більш-менш стабільний". Але про виписку наразі не йдеться. Слідство заблоковане забороною лікарів на допит головного фігуранта чи ненайгучнішої грошової оборудки Прикарпаття під час виборчої кампанії.