друкувати


На Івано-Франківщині виявлено факти розповсюдження фальшивих агітаційних листівок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-26 11:15:55

На шпальтах деяких Інтернет-видань з’явилася інформація з посиланням на кандидата в народні депутати Верховної Ради України Олександра Донія, що у м.Коломиї міліція блокує роботу громадської організації «Всеукраїнський комітет захисту української мови. Ініціативний осередок громади Коломийщини».

УМВС України в Івано-Франківській області повідомляє, що сьогодні в Коломийський міськвідділ міліції надійшла колективна заява від помічників деяких кандидатів у депутати, які балотуються по округу №88, про те, що у приміщенні за адресою Площа Ринок,1 містяться агітаційні матеріали невідомого походження.

Виїздом слідчо-оперативної групи міліції встановлено, що за цією адресою розташовані міськрайонні осередки низки політичних партій та громадських організацій. В одній із незачинених кімнат у цьому приміщенні дійсно було виявлено 194 листівки з інформацією, спрямованою на дискредитацію одного з кандидатів в народні депутати, що балотується у 88 виборчому окрузі. На листівках відсутні будь-які вихідні дані про тираж, замовника і місце виготовлення друкованої продукції. За вказаним фактом міліція проводить перевірку.

Водночас міліція наголошує на тому, що не блокує жодним чином осередки кандидатів у народні депутати, а лише фіксує будь-які правопорушення законодавства.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області