друкувати


Івано-Франківська ОДТРК отримала гран-прі за кращу дитячу радіопрограму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-24 04:00:20

З 18 по 22 жовтня у Львові проходив ХVІ Всеукраїнський фестиваль фільмів і телерадіопрограм для дітей і юнацтва «Золоте курча».

Журі обрало близько півсотні найкращих творчих робіт у жанрах ігрового і документального кіно, анімації, теле- і радіопрограм. Причому авторами конкурсних робіт були не лише дорослі професіонали, але й діти та молодь – вихованці дитячо-юнацьких кіноцентрів і творчих студій, які діють в різних містах України. Найактивнішими учасниками фестивалю були Полтавська та Волинська ОДТРК, які привезли на фестиваль по кілька фільмів, телепередач і радіопрограм. Гран-прі в номінації «Краща телепрограма» завоювала Житомирська ОДТРК, а за кращий фільм відзначили киян.

Івано-Франківська ОДТРК представила на фестиваль «Золоте курча» радіопрограму для дітей і юнацтва «Крок за кроком», яку підготувала журналістка Мар’яна Стринаглюк. Вже 4 роки вона є автором цієї щотижневої дитячої радіопередачі, в яку запрошує обдарованих дітей Прикарпаття. Героєм конкурсної роботи, яка завоювала гран-прі фестивалю — статуетку «Золотого курчати», став 4-річний іванофранківець Тадей Чаплик, який знає напам’ять та майстерно розказує безліч дитячих віршиків і дорослу поезію. Вела програму Інна Шешурак, 10-річна учениця ЗОШ № 22, яка ось уже рік є постійною ведучою радіопрограми «Крок за кроком». Її дикторський талант та журналістську майстерність особливо відзначив президент телерадіофестивалю «Золоте курча» Валентин Мисливий.

Івано-франківську радіопрограму «Крок за кроком», яка завоювала головний приз у номінації «Радіопрограми для дітей і юнацтва», можна буде почути в ефірі обласного радіо цієї неділі, 28 жовтня, о 8 год. ранку.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК