друкувати


На Прикарпатті розпочато культурно-освітній проект "Всесвітня спадщина"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-20 12:00:06

На Прикарпатті розпочато культурно-освітній проект «Всесвітня спадщина», який презентували в Івано-Франківській обласній філармонії.

Це всеукраїнський проект, що реалізується за ініціативою молодіжної організації AIESEC і проходитиме в 10 містах України. Його присвячено 40-річчю прийняття Конвенції ЮНЕСКО про охорону всесвітньої культурної та природної спадщини.

Прикарпаття стало учасником проекту не випадково - на державний облік і під охорону в області взято майже півтори тисячі пам’яток археології, понад 800 пам’яток історії, більш ніж півтори сотні — монументального мистецтва, понад 1400 — архітектури, а також один об’єкт садово-паркового мистецтва.

Метою проекту є інформування молоді про унікальну цінність пам'яток культури і природи та заохочення майбутніх лідерів до активної участі в збережені всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Упродовж чотирьох тижнів (до 9 листопада) історики, екологи та мистецтвознавці разом зі студентами профільних спеціальностей проведуть дослідження на тему «Всесвітня спадщина в Івано-Франківську» у напрямках: архітектура, туризм, історія, екологія, соціологія.

Проект відбувається за підтримки обласного управління культури, національностей та релігій, туристичної фірми «Карпатія Галич Тур», Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Івано-Франківського університету права ім. Короля Данила Галицького, Інституту менеджменту та економіки «Галицька Академія».

Результати дослідження будуть опубліковані та представлені на міжнародному молодіжному форумі, що відбудеться у м. Києві 15-17 листопада.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК