друкувати


Прикарпаття прощається з колишнім обласним військовим комісаром

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-20 11:40:16

Сьогодні на Прикарпатті проводжають в останню путь відомого військового діяча нашого регіону полковника запасу Семігіна В’ячеслава Олексійовича.

Народився він 9 жовтня 1953 року в селі Корчаківка Сумської області. Після закінчення середньої школи вирішив поступати до Сумського вищого артилерійського училища. Під час вступних іспитів наполегливого, розумного, фізично розвинутого юнака відразу примітили офіцери військового навчального закладу, тому його було зараховано на перший курс. По завершенню училища географія служби полковника запасу Семігіна В’ячеслава Олексійовича вражає: від колишньої Німецької Демократичної Республіки – до Туркестанського військового округу.

Після розпаду Радянського Союзу цей офіцер, як патріот України, повернувся на батьківщину, де прийняв командування однією з найпотужніших ракетних бригад того часу, що дислокувалася у Надвірній Івано-Франківської області. На озброєнні в цьому з’єднані стояли мобільні і потужні ракетні комплекси, які в найменуванні військ НАТО проходили як SS-21. А з 2004 року і до кінця служби В’ячеслав Олексійович обіймав посаду Івано-Франківського обласного військового комісара.

Своїм колегам, співслужбовцям та рідним він запам’ятався, як офіцер, що має честь і гідність, як керівник, який ніколи не вимагав нічого зайвого від своїх підлеглих, як люблячий батько.