друкувати


Порушення прикарпатських кандидатів у жовтні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-20 11:15:38

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували у жовтні кілька фактів порушення щодо ведення виборчої агітації, а також непрямий підкуп виборців.

Так, громадський транспорт, всупереч закону далі продовжує використовуватись у агітаційних цілях. Розміщення агітаційних матеріалів у громадському транспорті зафіксовано у Калуші (агітматеріали Валерія Келестина - Партія Регіонів), Долині (агітматеріали Петра Шкутяка - Наша Україна) та Івано-Франківську (агітматеріали Нашої України).

Офіційним лідером за кількістю порушень став кандидат від Об'єднаної опозиції по округу №86 Анатолій Дирів, якому 11 жовтня ЦВК оголосила третє попередження - за порушення встановлених законом обмежень щодо проведення передвиборної агітації. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ЦВК на підставі рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду. Зокрема, суд визнав порушенням здійснення кандидатом агітації за допомогою виготовлення агітаційної продукції, яка не містила вихідних даних про замовника і джерела фінансування друку цієї продукції.

Продовжує практику вручення подарунків закладам і установам округу №89 Василь Чуднов. Протягом кінця вересня - жовтня зафіксовано, як кандидатом було подаровано мультимедійне обладнання Завальській ЗОШ (Снятинський р-н), Кутському ПТУ (Косівський р-н).

Оригінальну форму непрямого підкупу зафіксовано від партії "Рідна Вітчизна", яка у агітаційних наметах проводить безкоштовні аналізи крові на рівень цукру.

"Кандидати продовжують порушувати законодавство, адже їхні протиправні дії залишаються безкарними. Навіть, якщо ЦВК винесе за це попередження, кандидата з реєстрації не знімуть. На жаль, новий закон "Про вибори" дозволяє кандидатам колекціонувати попередження ЦВК і продовжувати порушувати закон", - прокоментував Іван Маруняк на прес-конференції 19 жовтня.

Наталія Голомідова
Прес-секретар кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012
у Івано-Франківській області
050-671-6823

За коментарями звертайтесь:
Іван Маруняк,
координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012
у Івано-Франківській області
063 628 67 68.