друкувати


Відбулося засідання Координаційної ради керівників органів податкових розслідувань держав СНД

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-17 12:15:01

20-21 вересня 2012 року в Одесі стартувало 14-те засідання Координаційної ради керівників органів податкових (фінансових) розслідувань держав-учасниць СНД.

Участь у зазначеному заході взяли керівники органів фінансових (податкових) розслідувань країн - учасниць СНД, інших держав Східної та Західної Європи, високо посадові особи з Європолу, Організації економічного співробітництва та розвитку, а також народні депутати України та Російської Федерації (загалом 39 іноземців, які є представниками 17-ти країн та 3-х міжнародних організацій).

На засіданні Координаційної ради були прийняті рішення:

- щодо аналізу криміногенної ситуації в основних галузях економіки держав-учасниць СНД для визначення суб’єктів господарювання, які у своїй діяльності застосовують незаконні схеми здійснення фінансових та інших операцій у сфері економіки з метою їх руйнування спільними зусиллями.

- щодо посилення боротьби зі злочинністю за такими напрямками як протидія легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, незаконним операціям у сфері зовнішньоекономічної діяльності та незаконного виводу капіталів у юрисдикції з пільговими режимами оподаткування.

Також обговорено питання щодо:

- створення міжнародного форуму взаємодії органів фінансових (податкових) розслідувань різних держав світу, який має стати постійно діючою довгостроковою основою для проведення періодичних зустрічей,  обговорення і вирішення актуальних проблем, що стоять перед службами держав-учасниць, та пошуку шляхів їх вирішення.

- створення постійно діючого інтернет-сайту, на якому розміщуватиметься інформація про його роботу, організаціях країн-учасників, їхніх керівників, структуру, компетенцію, контактну та іншу інформацію, яка надасть можливість підвищити рівень взаємодії, а також буде сприяти розширенню кількості учасників форуму.

- створення єдиної бази даних з метою накопичення та обміну інформацією про фігурантів злочинної діяльності у сфері фінансів та податків, які потрапляють у поле зору відповідних служб.

Джерело: Начальник ВПМ Коломийської ОДПІ майор податкової міліції