друкувати


Коломийські школярі на канікули підуть на тиждень пізніше

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-17 11:15:13

У Коломиї не прислухалися до рекомендації Івано-Франківського обласного управління освіти. Місцеві школярі підуть на канікули на тиждень пізніше, аніж учні Прикарпаття. У обласному центрі запропонували розпочати канікули у навчальних закладах 15 жовтня у зв’язку з початком опалювального сезону. Проте згідно наказу Міністерства освіти на відпочинок школярі йтимуть 29 жовтня.

«Обласний відділ освіти пропонував розпочати канікули на тиждень швидше, аніж в цілій країні, - розповідає начальник управління освіти Марія Грицан. – Така пропозиція була пов’язана насамперед з тим, що було невідомо про стан запуску опалення. Проте у Коломиї ми вирішили дотримуватися наказу Міністерства освіти, яке ще на початку навчального року вирішило, що канікули триватимуть з 29 жовтня по 4 листопада».

Нагадаємо, що у Міністерстві освіти планували перенести осінній відпочинок українських школярів раніше у зв’язку з виборами. Причина зрозуміла: більшість виборчих дільниць розташовується в школах, а до складу комісій входять вчителі, завучі і директори. Якщо дітей не буде в школі, коли йтиме підготовка виборчих дільниць, працювати стане простіше, вважали в міністерстві. Також це допоможе уникнути ускладнення епідеміологічної ситуації в дитячих колективах. Хоча, за словами Марії Грицан, українські заклади зможуть справитися з додатковою роботою, тому навчальному процесу шкоди не завдадуть.

Також у місцевому управлінні освіти повідомляють, що у деяких коломийських школах, які мають автономне опалення, вже подають тепло. Чому інші навчальні заклади не поспішають отеплювати приміщення, Марія Грицан пояснила: «Згідно норм опалювального сезону, коли впродовж трьох днів температура повітря на вулиці становить 8 градусів тепла, то тоді необхідно вмикати опалювання. Чим і керуються очільники шкіл. Проте за розпорядженням міського голови Ігоря Слюзара, офіційний запуск опалення у Коломиї розпочато з 15 жовтня». З пониженням температурних режимів у інших навчальних закладах Коломиї поступово переходитимуть на опалення.

Виправляють в управлінні освіти й ситуацію із заборгованістю перед педагогами. За словами Марії Грицан, заробітню плату вчителями вже виплатили. «На День вчителя педагоги отримали грошові нагороди у сумі 25% від зарплати, а днями – саму заробітню плату», – повідомила М. Грицан. Надалі очільник освітян запевнила, заборгованості перед вчителями не буде. Міський бюджет забезпечить видачу коштів коломийським педагогам.

Наразі у місті розпочала роботу обласна перевірка з охорони праці, а з 17 по 27 жовтня в Коломиї працюватиме Держінспекція навчальних закладів підпорядкована Міністерству освіти. Наприкінці перевірки управління освіти, за словами Марії Грицан, отримає відповідну оцінку своєї роботи.

Автор: Вікторія МАРТИНЮК