друкувати


Браконьєрству – бій!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-03 12:13:02

Браконьєрство, на даний час, є найболючішою проблемою при організації мисливського господарства. Не останню роль у труднощах з його викоріненням відіграє той факт, що пересічне населення вважає дичину нічиєю, та і її добування без відповідного дозволу для більшості не вважається порушенням.

До цього часу у свідомості мисливців незаконне добування дичини сприймається, як такі собі витівки, адже мало хто знає, що за дичиною доглядають і вкладають свою працю спеціалісти державних лісогосподарських підприємств та користувачі мисливських угідь. Боротися зі стереотипами щодня намагаються мисливствознавці підвідомчих підприємств Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На минулих вихідних працівники лісової охорони ДП «Брошнівське лісове господарство» спільно з міліцією проводили рейд по охороні мисливських угідь від можливих випадків браконьєрства. Під час рейду в урочищі «Нивчина» Суходільського лісництва було зафіксовано факт незаконного полювання. У порушників вилучено дві одиниці нарізної зброї, одна з них не зареєстрована в правоохоронних органах.

Слід зазначити, що під час реву оленів, ці тварини втрачають свою пильність і стають легкою здобиччю, а цим і користуються браконьєри. Для більш ефективної охорони держлісгоспи уклали договори з державною службою охорони про спільне патрулювання мисливських угідь. Є всі підстави сподіватись, що співпраця користувачів мисливських угідь та міліції буде сприяти росту популяції мисливських тварин.

Джерело: Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства