друкувати


Карітас виготовляє справжній сік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-02 09:00:43

Осінь – багата пора. Сади вгинаються від багатого урожаю яблук. В цей час активізується проект Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії «Благодійна соковижималка», який діє у селі Ковалівка. Третій рік поспіль благодійний фонд забезпечує якісним корисним соком благодійну їдальню, яка щодня пригощає гарячим обідом багатьох потребуючих людей.

Завдяки багатолітній партнерській співпраці з «Карітасом-Оломоуц» (Чехія) та за сприяння о. Ростислава Стройвуса коломийський Карітас отримав необхідне обладнання: промисловий прес потужністю 400л/год та спеціальний резервуар для стерилізації соку. Зі свого боку БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» доклав чимало зусиль та виділив значну суму коштів для проведення капітального ремонту приміщення, в якому знаходиться соковижималка.

– Цим проектом ми створили екологічно-чистий продукт, якого так мало на українському ринку. Для соку використовуються яблука лише найкращих сортів, – зазначає о. диякон Сергій Триф’як, директор БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». Він також висловив сподіваннями на те, що «Благодійна соковижималка» зможе забезпечити потребу всіх людей, які хочуть пити якісний сік. Кожен охочий може отримати сік, пожертвувавши кошти.

За словами керівників проекту, щоденно у людей приймаються яблука за ціною 1грн/кг. Для селян це шанс отримати додатковий заробіток. Цього року, крім яблучного соку, в Карітасі сподіваються також виготовляти натуральний морквяно-яблучний і яблучно-гарбузовий соки.

Джерело: Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»