друкувати


У Івано-Франківську представили новий випуск "Пензлика"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-27 01:00:32

В приміщенні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка відбулася презентація літературного альманаху „Пензлик” (літературна студія Ольги Деркачової).

Ці літературні студії відома письменниця, член Національної спілки письменників України, автор книг прози „Синдром підсніжника”, „За лондонським часом” та підручника „Літературна казка Великобританії”, написаного у співавторстві з Соломією Ушневич, Ольга Деркачова веде протягом п’яти років.

Оорієнтовані вони, насамперед, на студентів і діють при кафедрі філології та методики початкової освіти Педагогічного інституту Прикарпатського університету ім. В.Стефаника.

Склад літературних студій оновлюється кожного року, адже одні студенти закінчують навчання в університеті, їм на зміну приходять інші. Зараз заняття відвідують діти з Педагогічного інституту, Інституту філології і філософського факультету.

Назва альманаху та й самих літстудій „Пензлик” – невипадкова. Адже найпершим завданням для літстудійців було написати щось особливе про пензлик, спробувати про найзвичайнісіньку річ створити щось незвичне.

У альманасі „Пензлик” представлено твори 10 молодих письменників – поезія, проза та есеїстка, присутня і проза з елементами драми. А на обкладинці журналу – фотографії із різноманітних літературних зустрічей та презентацій, які відвідували юні літстудійці.

Під час своїх занять студенти не лише читають власні твори і обговорюють їх, а вивчають елементи теорії літератури, відвідують літературні презентації та переглядають фільми – новинки, які займають перші місця на Всесвітньовідомих кінофестивалях.

Привітали юних письменників голова Івано-Франківського осередку Національної спілки письменників України Євген Баран, відомий поет та прозаїк Ярослав Ткачівський, письменник та літературознавець Володимир Качкан.

На своєрідному майстер-класі вони ділилися із молодими письменниками спогадами про свою літературну юність, відзначали особливо вдалі уривки текстів та обережно вказували на неточності та недоліки.