друкувати


Camelin запустить виробництво в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-26 03:00:05

Французька група Camelin Decolletage Industries (м.Безансон) ще до кінця вересня планує відкрити у виробничих корпусах ВАТ «Коломиясільмаш» автоматизоване токарне виробництво деталей для автомобілів.

Про це в інтерв’ю газеті «Урядовий кур’єр» повідомив начальник департаменту економіки — заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Попович.

Французький інвестор, як зазначив В. Попович, викупив частину виробничих площ «Коломиясільмашу» в ході санації підприємства. Уточнимо, що Camelin ще в 2009 році придбала шість тисяч квадратних метрів заводських площ. За інформацією журналу «Компаньйон», керівництво Camelin планувало вкласти півтора мільйона євро і створити в Коломиї виробництво, яке б через чотири роки вийшло на обсяги випуску готової продукції близько десяти млн євро. План реалізації цього проекту попередньо обговорювався під час зустрічі голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка з генеральним директором Camelin Крістіаном Арно. Того ж року Camelin створила в Україні ТзОВ «Дікольтаж Ендустрі Україна» зі статутним капіталом 71,5 тис. грн, яке, своєю чергою, в 2010 році створило ТзОВ «Камінко» зі статутним капіталом 400 тис. грн (обидва товариства зареєстровано в Коломиї).

Згідно з бізнес-планом на автоматизованому токарному виробництві для випуску автокомпонентів буде створено 50 робочих місць. Як повідомляє веб-сайт Camelin Decolletage Industries, «Камінко» стане четвертим виробничим майданчиком групи компаній і водночас першим, відкритим за кордонами Франції. Зазначимо також, що компанією Camelin до 2003 року тривалий час володіла велика американська компанія Textron Inc. — виробник всесвітньо відомих літаків Cessna і вертольотів Bell.

Джерело: Газета ГАЛИЧИНА