друкувати


Держтехногенбезпека: Звернення до мешканців краю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-25 10:00:05

З давніх-давен вогонь був другом людини, даючи їй тепло та затишок. Водночас він не вибачав легковажного чи байдужого ставлення до себе, жорстоко караючи усіх довкола. Часи ідуть, все у світі змінюється…

Ми навчилися приборкувати стихії або хоча б мінімалізувати наші втрати у боротьбі з нею. Та кількість пожеж, зареєстрованих від початку року на Івано-Франківщині – а їх більше тисячі семисот – переконливо свідчить про одне: хоча причини пожеж різні, наслідки завжди однакові – знищене чи понівечене майно, нажите важкою працею, і, що найстрашніше – втрачені людські життя.

Щороку восени зростає кількість пожеж саме в житловому секторі. Їх найчастіше провокують порушення громадянами правил пожежної безпеки при користуванні електрообігрівальними приладами та пічним опаленням. Невдала економія при виборі калорифера чи газового котла, експлуатація саморобних обігрівачів, некваліфікований монтаж чи ремонт такого обладнання нерідко вилізають боком горе-господарям, залишаючи їх без даху над головою. Це якраз той випадок, коли скупий платить двічі.

Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області звертається до прикарпатців: поставтеся надзвичайно серйозно і відповідально до вибору приладів, котрі зігріватимуть Вашу оселю! Пам’ятайте, що це, без перебільшення, питання життя чи смерті!

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області