друкувати


Порядок здійснення роздрібної торгівлі алкоголем та тютюновими виробами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-21 04:15:45

Законом, який визначає засади державної політики щодо регулювання експорту, імпорту, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, є закон України від 19 грудня 1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Цим законом визначено підстави для видачі ліцензій, їх анулювання чи зупинення, вимоги до зберігання й обліку алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також відповідальність за порушення суб’єктами господарювання його норм.

Річна плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії РРО (КОРО), що знаходиться в місці торгівлі та на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі – 2000 гривень. А на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст,- 500 гривень на роздрібну торгівлю алкогольними напоями і 250 гривень – на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі.

Ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами можна отримати в Коломийській ОДПІ.

Торгівцям алкогольними напоями та тютюновими виробами при подачі заяви на отримання нової ліцензії взамін ліцензії, термін якої закінчився, необхідно врахувати, що ліцензія видається протягом 10 днів з тим, щоб не допустити перерви між дією попередньої та нової ліцензії.

Для отримання нових ліцензій необхідно подати документи: заяву, витяг або виписку з органу державної реєстрації, квитанції про оплату(оригінал) та підтвердження про поступлення коштів до бюджету,довідка про реєстрацію РРО.

За роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензії законодавством передбачена фінансова санкція в розмірі 200 відсотків отриманої партії товару, але не менше 1700 гривень.

Розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ