друкувати


В Івано-Франківську відзначать 73-річницю "золотого вересня"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-19 01:15:54

Провести громадські заходи з відзначення на Прикарпатті 73-ї річниці приєднання території Західної України до УРСР має намір лідер громадської організації «Поклик Нації». Про це він розповів під час вчорашньої прес-конференції.

Сам політик, не зважаючи на той факт, що 17 вересня 1939 року фактично вперше за 600 років назавжди з’єдналися до купи більшість етнічних українських земель, вважає цю дату, відому в радянській історіографії, як «Золотий вересень», сумною. Адже разом з підрозділами Червоної Армії на західноукраїнські землі прийшли також політичні репресії, русифікація та насильницька колективізація.

Заходи з вшанування цієї сумної, на думку пана Боднара, дати відбуватимуться в неділю, 23 вересня, починаючи з 14.00 години, на Вічевому майдані міста Івано-Франківська. Розпочне програму панахида за невинно убієнними українцями у виконання представників духовенства домінуючих в краї християнських конфесій. Надалі мешканцям та гостям обласного центру буде продемонстровано кінофільм прикарпатського кіномитця Василя Нагірного «Правда про Пшеничники», після чого відбудеться концерт патріотичної пісні.

Як стверджує лідер ГО «Поклик Нації», в ході акції планується озвучити вимоги до керівництва держави щодо заборони Комуністичної партії і комуністичної ідеології на рівні з фашизмом.

Автор: Сергій БІЛИЙ