друкувати


В Івано-Франківську втретє пройшов фестиваль "Свято хліба"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-19 01:00:52

16 вересня 2012 року в Івано-Франківську на майдані Шептицького в рамках урочистої церемонії вручення місту Почесного знаку Ради Європи відбувся щорічний фестиваль, присвячений завершенню збору врожаю, «Свято хліба». Фестиваль відбувається в Івано-Франківську втретє.

У святі хліба беруть участь пекарі та кондитери міста. Це свято відзначалося в останню неділю серпня і святкувалося в парку ім. Т. Шевченка, а цього року поєдналося з іншими заходами міста і відбулося на майдані Шептицького. Як про це сказав голова Гільдії приватних пекарів і кондитерів міста Івано-Франківська Ростислав Кукурудз: «Цього року змінився і формат, і місце проведення, і час „Свята хліба”. Адже, коли ми започатковували фестиваль, то декларували його датою останню неділю серпня. Але цей рік особливий тим, що наше місто одержало Почесний знак Ради Європи. Тому ми вирішили в рамках вручення цієї нагороди провести і «Свято хліба» для того, щоб об’єднати ці заходи. Щоб наше свято отримало новий розвиток, поштовх та ідею».

Свято розпочалося молитвою. Благословити свято організатори запросили о. Йосафата Бойка, ВС, Згромадження Воплоченого Слова. Після молитви священик благословив коровай на вишитому рушнику, який тримав Ростислав Кукурудз, організатор свята, а відтак, вже освячений, передав його меру міста Віктору Анушкевичусу, який в свою чергу сказав: «І дай Боже їм міцного здоров’я, дай Боже нашій землі доброго українського врожаю і дай Боже, щоб усі українські родини були здорові, щасливі і з хлібом на столі.

Також в рамках відкриття «Свята хліба» міський голова відзначив подяками та грамотами найкращих працівників хлібопекарської галузі міста Івано-Франківська. Зокрема, подяками міського голови було відзначено:

Срібняк Надію Василівну – завідувачу виробництвом ТМ «ВАМ»;

Шевченко Людмилу Олексіївну – провідного кондитера ТМ «ВАМ»;

Кавальчука Петра Миколайовича – завідувача виробництвом напівфабрикатів ТМ «ВАМ»;

Савчук Тетяну Юріївну – пекаря ТОВ «Залізнична пекарня»;

Барабаш Галину Романівну – формувальника тіста ТОВ «Залізнична пекарня»;

Пруса Тимофія Олексійовича – головного енергетика ПАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат»;

Годича Василя Богдановича – пекаря ПАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат»;

Зварун Наталію Василівну – тістороба ПАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат»;

Богдан Галину Володимирівну – пекаря пекарні «Наш хліб»;

Бачинську Мар’яну Степанівну – бухгалтера пекарні «Наш хліб»;

Савків Ярославу Володимирівну – пекаря-майстра ТОВ «Залізнична пекарня»;

А грамотами виконавчого комітету було нагороджено:

Степаненко Валентину Анатоліївну – головного технолога по виробництву печива ТМ «Вишиванка»;

Данилишин Ольгу Василівну – головного технолога по виробництву круасанів ТМ «Лігос».

На «Святі хліба» свою продукцію вже традиційно представляли виробники хлібобулочних і кондитерських виробів Івано-Франківської області, а також запрошені гості зі Львова та Хмельницького. Кожний учасник свята з виробників презентував не тільки свій звичайний асортимент, але й новинки. Окрім того, всі виробники брали участь у конкурсі на кращий торт та кращий коровай свята.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківського МВК