друкувати


Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня оснащена сучасною рентгенапаратурою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-13 12:15:51

Матеріально-технічна база обласної дитячої клінічної лікарні поповнилася рентгендіагностичним комплексом, у складі якого рентгенапарат фірми «Simens» та цифровий перетворювач. Обладнання придбано за кошти з обласного бюджету. Загальна вартість – 1 млн грн.

Нововідкритий комплекс, за словами медиків, значно покращить якість рентгендіагностики захворювань дітей області, удвічі скоротить час отримання результату дослідження та дасть змогу пересилати і архівувати результати обстежень з допомогою цифрових технологій.

Встановлення такого обладнання, переконаний заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Роман Струтинський, - чергове свідчення результативних кроків влади на шляху покращення стану справ у медичній галузі. «За останній період оновлюються і модернізуються майже всі лікувальні заклади області», - зазначив на урочистостях з нагоди відкриття начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Микола Олінійчук.

Зокрема, як прозвучало, в обласній дитячій клінічній лікарні нещодавно відкрито медико-генетичну лабораторію, онкогематологічне відділення, придбано реанімобіль.

На черзі - переоснащення палат інтенсивної терапії.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА