друкувати


Забезпечення пожежної безпеки в навчальних закладах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-11 04:40:13

У школах завершився ремонт приміщень, впорядкування класів, і тривають заходи щодо забезпечення пожежної безпеки. Фахівці Коломийського РВ УДІТБ в Івано-Франківській області разом із представниками міського управління освіти під час рейдових перевірок протипожежного стану навчальних закладів з'ясовували, чи спроможні школи забезпечити належний рівень пожежної безпеки учнів у новому навчальному році.

Як засвідчили результати перевірок, їх протипожежний стан залишає бажати кращого. Нині усунення протипожежних недоліків на об'єктах освіти часто зводиться лише до того, що у школах виконують заходи: проводять інструктажі з правил пожежної безпеки, призначають відповідальних осіб за протипожежний стан, а також створюють плани евакуації людей на випадок пожежі. Однак такі вагомі заходи, як обробка дерев'яних конструкцій вогнетривким розчином та обладнання приміщень навчальних закладів сигналізацією, дотепер потребують значних доопрацювань.

Отже, виконання подібних заходів передбачає значні витрати, які освітяни самотужки не спроможні профінансувати. У багатьох навчальних закладів міста вогнегасників недостатньо.

1 вересня учні сіли за парти і розпочали новий навчальний рік. І з-поміж дисциплін, які вони освоюватимуть, обов'язково буде предмет "Основи безпеки життєдіяльності". Проте важливо не тільки навчити дітей правильно діяти у випадку біди, необхідно вжити всіх можливих заходів, щоб цій біді запобігти. Адже про якість навчання йтиметься тільки тоді, коли учні на 100 відсотків будуть захищені у стінах рідної школи.

Автор: Павло КРАСОВСЬКИЙ, інспектор Коломийського РВ УДІТБ в Івано-Франківській області, старший лейтенант служби ЦЗ