друкувати


Гурт "Кобза" привітав долинян з Днем нафтовика

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-11 12:00:20

Мешканці міста Долина, які у своїй більшості є працівниками галузі нафтогазової промисловості, відзначали цьогоріч своє професійне свято – День нафтовика – по-особливому. Адже привітати долинян з їх святом приїхали не абихто, а легендарний фолк-рок гурт «Кобза», який вже понад чотири десятки років тішить людей мелодійними і в той же час запальними музичними композиціями, створеними на основі найкращих у світі українських народних пісень.

Будучи створеним далекого вже 1969 року групою ентузіастів – студентів Київської консерваторії, гурт «Кобза» за понад сорок років своєї концертної діяльності встиг завоювати серця мільйонів слухачів в усіх без винятку країнах колишнього Радянського Союзу та в багатьох державах далекого зарубіжжя, таких як: Японія, Канада, Німеччина, Фінляндія, Польща, Монголія та інші. в 1973 році учасники гурту першими з українських виконавців стали лауреатами Всесоюзного конкурсу вокально-інструментальних ансамблів. З Долиною ж, як зізнався під час концерту художній керівник і соліст ансамблю Валерій Вітер, їх пов’язують особливі обставини. Адже саме в цьому місті народився бандурист Степан Жовнірович, який протягом тривалого часу був своєрідною візитівкою гурту у його українських та міжнародних турне.

Тому вітати долинян зі святом артистам було особливо приємно. А допомагали їм у цьому талановита співачка Руслана Шевельова, пісенне тріо під керівництвом Руслана Мельника та відомий бізнесмен-виробничник Володимир Гурко, який і був головним організатором свята.

Учасники концерту проспівали цілий букет відомих українських пісень, серед яких: «А ми удвох», «Край, мій рідний край», «Як поїхав я за снопами», «Ой ходила дівчина бережком» та багато інших, даруючи долинським поціновувачам гарної музики неабияку насолоду, за яку численні глядачі дякували палкими оплесками.

Автор: Сергій БІЛИЙ