друкувати


Не допустіть пожежі у своїй оселі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-10 04:15:07

З початку року на території Івано-Франківської області виникло 13 пожеж у житловому секторі, причиною яких було порушення правил користування або несправність газових приладів.

Майже в кожній квартирі встановлено газові плити, водонагрівачі, опалювальні печі чи котли. Щоб газ приносив людям лише радість і тепло, потрібно дотриму­ватись правил безпечного користування ним, пам’ятати, до яких на­слідків призводить порушення цих вимог. Природний газ майже вдвічі легший за повітря, тож при витоку з при­ладів і газопроводів він піднімається, скупчуючись у верхніх частинах при­міщень. Природний і зріджений гази не мають кольору і запаху. Газ, яким користуються у побуті, є горючою ре­човиною, тому порушення правил користування ним може призвести до виникнення пожежі.

Щоб у Вашій оселі не сталося пожежі, слід запам’ятати основні вимоги безпечної експлуатації побутових газових приладів:

- забороняється експлуатація несправних газових приладів чи викори­стання їх не за призначенням;

- не можна залишати без нагляду працюючі газові прилади, бо при вимкненні одного з пальників у приміщення починає над­ходити газ, який накопичується та, змішуючись із повітрям, утворює вибухонебезпечну суміш;

- якщо газ потрапив у приміщення, слід негайно закрити кран подачі газу і провітрити кімнату;

- категорично забороняється сушити білизну над пли­тою;

- не можна розміщувати біля газових приладів речовини, що легко займаються: папір, тканини тощо;

- не дозволяйте малолітнім дітям користуватись газовими приладами.

Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області вкотре звертається до мешканців краю з проханням бути обережними при користуванні газом, неухильно дотримуватись правил експлуатації газових приладів – у цьому запорука Вашої безпеки!

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області