друкувати


Відтепер українці можуть оформляти електронні візи на Кіпр

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-10 12:15:31

Відсьогодні, 10 вересня, вводиться система електронних віз на Кіпр, яка дозволить громадянам України подавати заявку на отримання одноразової в'їзної візи на термін перебування, який не перевищує 90 днів, в електронному форматі.

Заява на отримання візи заповнюється на веб-сторінці посольства, сповіщення про отримання візи передається на електронну адресу заявника. Документ з посольства має бути роздрукований і представлений заявником при перетині державного кордону Республіки Кіпр разом з паспортним документом.

Оформлення відповідних електронних віз безкоштовне.

Зазначимо, ця система може бути використана для отримання одноразової в'їзної візи на термін перебування, який не перевищує 90 днів. В інших випадках громадянам України необхідно буде використовувати стандартну процедуру подачі документів у консульський відділ посольства Республіки Кіпр в Україні.

Електронні візи дозволяють перетнути кордон Кіпру тільки через міжнародні аеропорти Ларнака і Пафос і за умови вильоту безпосередньо з аеропортів України.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зазначив, що Кіпр - це перша країна Євросоюзу, яка надала можливість українцям подорожувати з електронними візами.

Зазначимо, що громадяни України вже мають можливість їздити за електронними візами до Мексики та Австралії.

Як повідомлялося, з 15 вересня громадяни України зможуть отримувати безкоштовні польські візи - цього дня набуває чинності угода з Польщею про скасування плати за оформлення національних віз. Аналогічні угоди діють з Латвією, Литвою та Словаччиною.

Нагадаємо, з 1 серпня набув чинності безвізовий режим України з Туреччиною.

Джерело: ТСН