друкувати


У Івано-Франківську з концертом виступило незвичне тріо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-07 02:00:56

Івано-Франівськ — місто музики. Його архітектура схожа на дивовижну симфонію, а мешканці є великими поціновувачами класики. У цьому певні учасники тріо, яке завітало на Прикарпаття із концертом камерної музики.

Його учасники — зовсім молоді виконавці родом із України, які наразі мешкають за кордоном. Виступ на рідній землі батьків у їхній спільній творчій біографії — дебют саме в такому складі.

Твори всесвітньовідомого російського композитора Сергія Рахманінова в Україні виконують не так вже й часто — каже продюсер проекту Ігор Курилів. Окрім них в програмі — музика Антоніо П'яцолли та Моцарта. Такою добіркою тріо прагнуло продемонструвати стилістичні напрямки різних епох.

Класику, романтику та сучасну камерну музику вони представили у власному розумінні і трактуванні. Сам колектив — поки що без назви. Його учасників поєднали передусім дружні стосунки.

У залі — аншлаг. Вхід на концерт для усіх поціновувачів камерної музики був безкоштовним. Після виступу на Прикарпатті тріо молодих музикантів дасть концерт у Чернівцях.

Їхню не за роками професійну гру напередодні встигли почути також у місті Лева. До речі, концерт у Львівській філармонії був знаковим — його запис потрапить на компакт-диск. Окрім того відзняли й телефільм про виконавців. Ці творчі набутки стануть першими промо-матеріалами для нещодавно створеного колективу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»