друкувати


Операції з нерухомістю в Україні стануть простішими

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-06 01:15:21

Кабмін змінив порядок реєстрації речових прав на нерухоме майно. Відповідну постанову уряд прийняв на своєму засіданні сьогодні, 5 вересня, повідомляє прес-служба Мінюсту.

Як повідомив очільник міністерства Олександр Лавринович, зміни, що вносяться даним актом до низки урядових постанов, суттєво полегшать життя громадян України, зокрема, щодо проходження держреєстрації прав на нерухомість, а також у випадках, коли нерухоме майно ставало предметом податкової застави.

Зокерма після дарування чи купівлі-продажу нерухомого майна громадянам не доведеться звертатися до нотаріуса з необхідністю вносити відповідну угоду до Реєстру правочинів, а згодом, отримавши витяг з цього реєстру, звертатися до БТІ, щоб зареєструвати права на це майно. За словами міністра юстиції, з початку наступного року громадяни зможуть реєструвати права на нерухоме майно безпосередньо у нотаріуса.

Крім того, Кабінет міністрів вилучив з Порядку ведення Державного реєстру положення щодо поширення права податкової застави на будь-які активи платника податків, включаючи нерухоме майно. Таким чином було виконано норму про неконституційність поширення права податкової застави на будь-які види активів платника податків незалежно від суми податкового боргу.

Також урядом було уточнено перелік документів, які подаються для проведення державної реєстрації прав власності на новозбудований чи реконструйований об'єкт нерухомого майна.

Лавринович підкреслив, що ухвалені зміни набудуть чинності одночасно з запровадженням в країні нової системи реєстрації прав на нерухоме майно.

Джерело: ТСН