друкувати


Неоформлених найманих працівників виявили на половині літніх майданчиків Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-06 12:00:35

122 неоформлених працівників виявили цьогоріч члени рейдової групи з перевірки діяльності літніх майданчиків в місті Івано-Франківську. Про це розповів днями начальник управління торгівлі Івано-Франківського міськвиконкому Іван Ляхович.

З його слів, загалом було перевірено 95 літніх майданчиків із 102, власникам яких міським виконавчим комітетом було надано дозволи на право провадження такої діяльності. З них на 41 були задіяні неоформлені в установленому порядку працівники.

Загалом, як зазначає чиновник, за результатами проведених перевірок вдалося легалізувати зарплат на суму 137,1 тисячі гривень.

Озвучена паном Ляховичем статистика щодо використання нелегальної праці на літніх майданчиках обурила, в свою чергу, Івано-Франківського міського голову Віктора Анушкевичуса. «Я вважаю, - зазначив під час останньої оперативної наради, - що люди, які отримали від міста дозвіл на право торгівлі і не влаштовують найманих працівників, вони не втрачають право бути на цьому ринку. Ще якийсь зайвий метр площі – куди не йшло. Санепідемстанція робить свою роботу. Але коли людей не влаштовують на роботу і вони працюють підпільно, незаконно, я вважаю, що такий підприємець не має права працювати».

Автор: Сергій БІЛИЙ