друкувати


Канадська мисткиня Надін Суре покаже у Львові перфоманс "Жалоба за Мавкою"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-05 10:00:44

7 вересня, 20:30. Музей Ідей, подвір’я БернарденГарден, Валова 18А м.Львів

На перехресті між міфічним і земним, перфоманс шукає корені давніх традицій України. Говорячи про смерть, міське життя і ритуал, художниця поєднує відео, живу музику та мистецтво перфомансу.

Перфоманс: Надін Суре
Бандура: Анастасія Войтюк
Ударні: Станіслав Кирилов
Відеоінсталяція
і костюм: Надін Суре

Надін Суре – канадійська художниця-перфoмерка, що працює у міжжанровому мистецтві. Зараз мешкає у Лівії. Роботи художниці були представлені в Канаді, Європі та Близькому Сході. Як перфомер Надін працювала з відомими режисерами і хореографами, навчалась у засновниці Action Theatre Рут Запора (Ruth Zaporah ). Її інтерактивний перфоманс та відеоінсталяції Stitches and Bitches та Al Bossara відомі широкій аудиторії на Близькому Сході.

Візуальне мистецтво, що включає в себе візуальні елементи, такі як відео арт, інсталяції та перфоманс, відіграє ключову роль у розвитку особистого естетичного відчуття художниці. Театр, в його найбільш сучасному розумінні, лежить в основі її творчості, і тому твори Надін є «живим мистецтвом». Однак, міжжанровий підхід до творчого процесу і бажання інспірувати художників різних жанрів, вирізняють твори художниці від традиційних форм театру і перформансів.