друкувати


"Що? Де? Коли?" - гра не тільки інтелектуальна, а й сімейна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-31 12:00:06

Турнір з інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» між… сім’ями відбувся вчора у «Люм’єр-лізі» інтелектуальних ігор, що, що, будучи започаткованою спільними зусиллями Івано-Франківського клубу «Що? Де? Коли?» та театру кіно «Люм’єр», вже протягом трьох місяців збирає за ігровими столами прикарпатців, які вміють і люблять метикувати.

Специфіка цієї ліги полягає в тому, що вона дає можливість розкрити свої інтелектуальні здібності людям найрізноманітніших категорій, а не тільки тим, хто постійно і цілеспрямовано грає у «Що? Де? Коли?». Тому в її рамках вже проводилися турніри між представниками засобів масової інформації, між молодіжними громадськими лідерами, а тепер от до гри взялися сім’ї.

Загалом в грі взяло участь 12 сімейних команд. Зважаючи на специфіку турніру, запропоновані питання були також специфічними. Так, половина пакету питань стосувалась родинних відносин у різних країнах. Іншу ж половину становили звичайні дитячі загадки з українського фольклору. Тим Втім, не зважаючи на показну простоту питань, на ділі вони для багатьох виявились досить непростими.

В ході запеклої боротьби в основній частині турніру оформилось аж чотири лідера з однаковою кількість очків в активі. Це, зокрема, команди «Телепузики», «Сімейка Адамсів» та «Мафія» з Івано-Франківська та досвідчена команда з міста Гороженки «3+2».

Долю гри визначили змагання у суперфіналі, де командам довелося виявити не тільки свої інтелектуальні здібності, а й швидкість реакції. Врешті-решт переможцем турніру було визнано команду «3+2» (місто Городенка). Решту призових місць поділили між собою команди «Телепузики» та «Мафія».

Автор: Сергій БІЛИЙ