друкувати


Івано-франківцям вручать ще одну відзнаку Ради Європи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-29 03:00:03

Івано-Франківськ стане другим містом в Україні, яке матиме одразу три нагороди від Європейського Союзу.

Про це повідомив вчора, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міського виконавчого комітету Богдан Білик. Досі таку кількість відзнак ЄС мало лише місто Харків.

За словами пана Білика, церемонія вручення третьої нагороди, якою став Почесний знак Ради Європи, відбудеться 16 вересня на майдані Шептицького обласного центру в рамках
Європейського дня співпраці. Планується, що це буде яскрава подія за участю близька 40 поважних гостей з числа представників Парламентської асамблеї Ради Європи та делегацій зі споріднених міст. На сьогоднішній день, як стверджує чиновник, шість муніципалітетів міст-патнерів вже підтвердили участь своїх делегацій у заході, оргкомітет вже розробив план та кошторис заходу і навіть зробив розмітку попередньої дислокації учасників церемонії на місцевості.

«Цей захід є дійсно неординарним, - прокоментував майбутню подію Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, - тому що це друге таке місто по Україні і взагалі в Європейському Союзі не так багато міст, які мають по три відзнаки Ради Європи: прапор, диплом і ще почесний приз».

Церемонія вручення почесної відзнаки співпаде за часом і місцем проведення з іншими святковими заходами, такими як традиційний Карпатський вернісаж та Свято хліба.

Автор: Сергій БІЛИЙ