друкувати


Не сьогодні - завтра майдан Шептицького в Івано-Франківську стане пішохідним

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-28 02:00:56

Майдан Шептицького, що в Івано-Франківську, має шанс вже найближчими днями стати повністю закритим для в’їзду автотранспорту. В цьому переконував під час сьогоднішньої оперативної наради у міського голови обласного центру керівник комунального підприємства «Сервіс Ауто» Андрій Строїч.

«Ми вже перекрили верх – від торгового центру – поставили стовпчики, – зазначив він, - тепер поставимо стовпчики біля кафе «Бізе». З мешканцями ці питання погоджено. Я думаю, ці роботи сьогодні – завтра розпочнуться».

Зі слів пана Строїча, щоб скоротити необхідну кількість стовпчиків, для перекриття проїзду планується використовувати також клумби.

В свою чергу міський голова Віктор Анушкевичус наголосив, що перекриття майдану Шептицького має неабияке значення для міста, зважаючи на той факт, що площа розташована між двома храмами і містить ротонду зі статуєю Пресвятої Богородиці. «Я взагалі цього не можу зрозуміти, як їхати на майдан Шептицького, дехто навіть під ротонду під’їжджає, бо йому ліньки пройтися пару кроків – йому треба підвести себе. Перекрийте майдан Шептицького. Бо якщо по площі Ринок є певні питання, треба час, щоб усі звикли, що вона не є транзитною, то майдан Шептицького треба перекрити вже. Нема чого туди лізти – нема чого туди їхати».

Автор: Сергій БІЛИЙ