друкувати


Карпати (Коломия) - володар Кубка області 2012

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-25 12:15:33

В фінальному матчі обласного Кубка коломийські "Карпати" на стадіоні "Наука" в Івано-Франківську переграли яремчанські "Карпати" та стали володарями трофею. Весь матч на футбольному полі точилася вперта та безкомпромісна боротьба.

Обидві команди продемонстрували хорошу гру. На перемогу заслуговували як коломияни, так і яремчанці. Першими, вже на третій хвилині, відзначилися "курортники" - рахунок відкрив Ігор Долотко. Та ще до перерви "зелено-білі", завдяки дублю Нестерука, двічі змусили Плетеницького виймати м'яч з сітки власних воріт. Саме з рахунком 2:1 і завершилась гра - коломийські "Карпати" другий рік поспіль стають володарем обласного кубка.

Карпати (Яремче) - Карпати (Коломия) - 1:2

24 серпня 2012 року
Івано-Франківськ, стадіон "Наука". Фінал Кубка області.

Арбітр: Семанюк Тарас
Асистенти: Луцький Володимир, Дебенко Ігор
4-й арбітр: Музика Олег

Карпати (Яремче): Плетеницький, Срібний, Маковійчук, Канюк, Конкольняк (Гаврилишин 40), Боришкевич (Романишин 68), Веприк, Чопик (Колесник 57), Долотко, Луцик (Ципердюк 46), Веретко.

Карпати (Коломия):
Раковіца, Огаль, Кавінський (Михайлів 17), Скибінський, Ткачук О., Крохмалюк (Пислар 46), Ткачук М., Нестерук, Олійник (Щеглюк 56), Свірідов, Блажко.

Голи: Долотко 3 - Нестерук 12, 32.

Класика жанру - дві найсильніші команди сходяться у вирішальному матчі турніру, щоб визначити найкращого. Це, однозначно, про фінал Кубка області, який відбувся на "Науці". До поєдинку виник доволі великий інтерес. Насамперед, це пов'язано з тим, що мали зустрітись між собою команди одного рівня і спрогнозувати переможця було надзвичайно важко. В попередні роки ж в фіналі ми мали можливість спостерігати битви явного фаворита проти завзятого претендента. Така відмінність підігрівала інтерес до фіналу та робила перемогу для команд та їх вболівальників ще бажанішою.

На одному диханні - саме так можна охарактерезувати те, що відбувалося на футбольному полі "Науки". Вже в першій атаці коломияни мали шанс відкривати рахунок. Та удар Нестерука парирував Плетеницький. І практично одразу яремчанці відкривають рахунок. Надзвичайно багато простору та часу дала оборона коломиян Ігору Долотко, який спокійно ввійшов в штрафний майданчик та влучно пробив у дальний від Раковіци кут воріт - 1:0.

"Курортники" продовжують атакувати та створювати моменти. Захист "зелено-білих" з великими труднощами справляється з атакувальними діями "жовто-чорних". В ці хвилини номінальні господарі мали всі шанси подвоїти перевагу в рахунку.

Коломияни намагаються відповісти тавідчутно, що команді потрібно трохи часу, щоб прийти до себе. І саме суперники допомогли підопічним Юрія Дубровного повернути впевненість в своїх діях. Вже на 12-ій хвилині Андрій Нестерук при "сприянні" оборонців та голкіпера яремчанців зрівнює рахунок - 1:1.

Нічия і все розпочинається спочатку. Після цього голу ситуація на полі змінилась. "Курортники", які явно не були готові до такого повороту подій, стали більше робити помилок в центрі поля. Коломияни продовжували "чудити" в захисті (відчувалось, що з цією ланкою в "зелено-білих" великі проблеми), але яремчанці вже не могли використати помилки суперника.

А в середині першого тайму інтрига закрутилася ще сильніше. Андрій Нестерук робить дубль та виводить коломиян вперед. Хороший навіс Михайла Ткачука досвідчений нападник завершив влучним ударом головою - 2:1 і зелено-білий сектор на трибунах "Науки" вдруге за гру вибухає від радості.

Здавалося, яремчанці, які так вдало розпочали матч, зараз повині додати, захопити ініціативу та виправити ситуацію. Але... але... але. До перерви суперникам, яким також доводилось баротися із нестерпною спекою, вже не вдалось створити чогось особливо небезпечного.

В другому таймі коломияни стали грати по рахунку, приділивши більшу увагу обороні власних воріт. Ні, "зелено-білі" не закривались на власній половині поля, час від часу проводячи атакувальні дії, але й особливо активно бігти в атаку вже не було потреби. Рахунок на табло влаштовував підопічних Юрія Дубровного і вони намагалися його відстояти.

Тому протягом всього другого тайму певною перевагою володіли номінальні господарі матчу. Та найнебезпечніший момент обидвох команд в другому таймі створили, все-таки, коломияни. Іван Щеглюк, який вийшов на заміну, під час контратаки "зелено-білих" з меж штрафного не зумів переграти Плетеницького.

А на 90-ій хвилині, наче для довершення і без того хорошого сценарію фінального поєдинку, гравець коломийських "Карпат" виносить м'яч з лінії власних воріт.

Коломияни встояли, здобувши вольову перемогу попри величезні кадрові проблеми та залишили обласний кубок в Коломиї ще на рік.

В довершення цілісної картини фіналу хотілось звернути увагу на деяких моментах, які супроводжували та були частиною вирішального поєдинку.

Організація - 5

За організацію та проведення обласній федерації футболу та обидвом клубам можна поставити тверду п'ятірку (за п'ятибальною шкалою). Фінал вдалось провести на високому рівні. По-перше вдалий вибір стадіону, на якому було зіграно фінал. Все-таки, "Наука", порівнюючи з іншими стадіонами обласного центру, ідеально підходить для проведення матчу, яки викликав такий інтерес. Виготовлення програмок та оригінальних відзнак для переможців та фіналістів - це вже стало елементом обов'язкової програми для подібних поєдинків. Хотілось би відзначити і те, що групи вболівальників, які приїхали підтримати команди, були добре організовані та розміщені по різних секторах, що дозволило уникнути можливих неприємних інцендентів.

Вболівальники - 5+

На особливу увагу заслуговує підтримка команд зі сторони вболівальників. Протягом всього поєдинку фанати із Коломиї та Яремче несамовито, але в той же час досить культурно і з повагою до суперника підтримували свої команди. Приємно спостерігати гру під такий акомпонемент трибун.

Суддівство - 4

Загалом, судді своєї роботою не зіпсували фіналу. Звичайно, в окремих епізодах арбітрам доводилось приймати спірні рішення, в яких були і помилки. Але враховуючи той факт, що такі рішення були як на користь однієї, так і на користь іншої команди, говорити що судді когось "тягнули" не буде правдою. Варто врахувати й той факт, що цей поєдинок був складний для суддівства. Бригаді арбітрів доводилось гасити прояви зайвих емоцій футболістів, які час від часу спалахували на футбольному полі.

Джерело: sport.if.ua