друкувати


На Прикарпатті проведено семінар для підприємств з іноземним капіталом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-22 01:00:28

Метою проведення заходу є досягнення взаєморозуміння між податковою службою та підприємствами, які інвестували кошти в Івано-Франківську область. Адже дані підприємства відіграють важливу роль у соціально-економічному розвитку області та держави, завдяки їм створюються нові робочі місця, збільшується виробництво продукції – зазначив під час даного заходу заступник голови ДПС в області Богдан Нагорняк.

Провідні фахівці податкової служби розповіли присутнім про останні новації чинного законодавства, надали консультації з питань адміністрування податку на прибуток підприємств, податку на додану вартість, організації та проведення перевірок платників податків, впровадження нових сервісів в податковій.

В.о. начальника відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Олександр Нащочин проінформував присутніх про роботу нових сервісів податкової служби, які допоможуть суб’єкту господарювання уникнути участі в різного роду схемах „мінімізації” податкових зобов’язань та, відповідно, особливої уваги податкових органів через віднесення такого платника до категорії ризикових. Крім того, наголошено на можливості безкоштовного отримання електронних ключів, необхідних при поданні електронної звітності, звернувшись до Івано-Франківського представництва Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового Департаменту ДПС України.

Робота з покращення інвестиційного клімату в державі триває. Так прийнятий Верховною Радою в першому читанні законопроект «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць», який передбачає для суб'єктів господарювання, що реалізують інвестиційні проекти, отримати державну підтримку.

Зазначені заходи сприятимуть покращенню інвестиційного клімату та підвищенню інвестиційної привабливості Івано-Франківщини, - підсумував Богдан Нагорняк.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області