друкувати


Делегація Прикарпаття повернулася з Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-21 01:40:54

На запрошення маршалка Підкарпатського воєводства Мирослава Карапити 18-19 серпня (відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка) делегація Прикарпаття взяла участь у ювілейних заходах з нагоди коронації чудодійної ікони «Врата Милосердя в м.Ярославі (Республіка Польща).

Офіційну делегацію прикарпатців очолював заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький. За його словами, ця поїздка стала «реальним продовженням задекларованого міжрегіонального співробітництва з метою розширення географії міжнародних зв’язків Івано-Франківської області».

У складі згаданої делегації були начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, начальник управління з упровадження економічних реформ, євроінтеграції та інвестицій Марія Ткачук та прекрасний камерний хор «Воскресіння» Архикатедрального собору св. Воскресіння Христового (УГКЦ) з обласного центру.

Наша делегація взяла участь в урочистостях з нагоди річниці коронації чудодійної ікони в парафіяльній церкві Преображення Господнього в м. Ярославі та представила хорове мистецтво українських і зарубіжних композиторів.

Учасників та численних гостей тієї знакової події вітали: маршалек Підкарпатського воєводства п. Мирослав Карапита, генеральний консул України в Люблені (Польща) п. Канєвський, почесний консул України в Перемишлі ( Польща) Олександр Бачек.

У своєму виступі Роман Іваницький відзначив: взаємний культурний та екуменічний діалог двох держав є «не тільки важливим елементом розвитку співпраці між регіонами, а також подальшим взаємним пізнанням та контактами між громадами».

У святковому концерті взяли участь хористи з «Воскресіння», Архикатедрального собору УГКЦ (керівник Володимир Рудницький). У їхній мистецькій програмі були твори світових класиків А.Веделя, М.Березовського, Д.Бортнянського, М.Леонтовича, М.Скорика. Свій виступ колектив розпочав з пісні П.Турчанінова «З нами Бог», а завершив молитвою О.Кошиця «Боже великий єдиний». Господарі та присутні були вражені високим рівнем виконання нашого хору.

19 серпня хор «Воскресіння» взяв участь в святочній літургії. Після - українська делегація оглянула замок-музей в місті Ланцуті та провела круглий стіл з питань подальшої співпраці на ниві культури, мистецтва, туризму та інших гуманітарних питань з польськими колегами.

Враховуючи взаємну зацікавленість в культурно-духовному розвитку, сторони домовились розвивати та зміцнювати співпрацю.

Довідково: Хор «Воскресіння» заснований у вересні 2009 року при Катедральному соборі св. Воскресіння Христового міста Івано-Франківська; відтоді є учасником Божественних літургій. Хор популяризує та відновлює українську духовну музику, скарби хорової культури. У хорі «Воскресіння» 23 учасники, віком від 20 до 30 років.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА