друкувати


На Прикарпатті діятиме Літня школа українознавства для української громади Сербії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-14 05:00:48

З 17 до 26 серпня на Прикарпатті перебуватиме делегація з Сербії. Відповідно до листа Національної ради української національної меншини Сербії та розпорядження голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, саме у ці дні на території Івано-Франківщини буде проводитися Літня школа українознавства для дітей та молоді української громади Сербії.

Для ознайомлення сербської учнівської молоді зі звичаями та традиціями Прикарпатського краю у програмі перебування іноземної делегації передбачено екскурсійні поїздки до Коломиї, Ворохти, Яремче, Івано-Франківська, Маняви Богородчанського району, Угринова Калуського району.

Гості матимуть нагоду відвідати відомі історичні та культурні місця Прикарпаття, зокрема, музей «Писанка», Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир, церкву Різдва Богородиці тощо.

Сербській делегації запропонують взяти участь у проведенні музичного вечора «Українська пісня – генетичний код нації», майстер-класу з писанкарства, занять з історії, української мови і літератури. Іноземці проживатимуть на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Буковель»

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА