друкувати


Введено п’яту та шосту групи платників єдиного податку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-13 02:00:27

В газеті Верховної Ради України «Голос України» від 11.08.2012 № 147 опубліковано текст Закону України №5083-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби і у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні".

У вказаному нормативному акті враховано ініціативи ДПС України щодо вдосконалення спрощеної системи оподаткування за рахунок введення п’ятої та шостої груп платників єдиного податку. Так, у п’ятій групі «спрощенців» зможуть працювати фізособи-підприємці, які протягом останнього календарного року мали не більше 20 найманих співробітників, а обсяг доходу - не більше 20 млн грн. У шостій групі працюватимуть юридичні особи, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб, обсяг прибутку – не більше 20 млн.грн.

«Завдяки такій розбивці на групи та спрощенню умов ведення бізнесу у платників відпаде необхідність мінімізувати свої податкові зобов’язання. Таким чином, в якості ефекту від стимулювання розвитку бізнесу ми очікуємо на позитивну динаміку бюджетних надходжень», - зазначив голова ДПС України Олександр Клименко.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області