друкувати


Підприємцю донараховано разом з штрафними санкціями 55 тис.грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-08 01:00:25

В ході проведення планової документальної перевірки фізичної особи – підприємця м.Івано-Франківська встановлено, що при досягненні на загальній системі оподаткування обсягу виручки понад 300 тис.грн підприємець не зареєструвався платником ПДВ.

У зв’язку з цим податківцями донараховано 44952 грн. податку на додану вартість та застосовано штрафну (фінансову) санкцію в сумі 9726 грн.

Згідно Податкового кодексу України при досягненні загального обсягу оподатковуваних операцій з постачання товарів/послуг понад 300 тис. грн. така особа зобов’язана зареєструватись платником податку на додану вартість.

Як зазначено у узагальнюючій податковій консультації щодо окремих питань, пов’язаних з обов’язковою реєстрацією осіб як платників податку на додану вартість, затвердженій наказом ДПС України від 6 липня 2012р. №588, обов’язок щодо нарахування та сплати податкових зобов’язань з ПДВ виникає з дня, наступного за граничним днем, який встановлений для подання реєстраційної заяви, тобто з 11 числа календарного місяця, що настає за місяцем, в якому вперше досягнуто граничного обсягу оподатковуваних операцій.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області