друкувати


У Коломиї становили світовий рекорд

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-03 03:15:01

Богатирські ігри вже вшосте зібрали у Коломиї найсильніших стронгменів України і не тільки. На стадіоні «Юність» піднімали гантелі, штангу з різною вагою, носили колоди та перетягували канат.

За звання сильніших боролися команди з України, Польші, Чехії та Словакії по три стронгмени в кожній. Закордонним силачам протистояли коломиянин майстер спорту Олександр Штундак, чемпіон України з богатирського багатоборства, один з 10 найсильніших людей планети Константин Ільїн та чемпіон світу з пауерліфтингу Сергій Олеоленко.

Організатор змагань Віталій Риндич член викнавчого комітету Коломийської міської ради наголосив, що з кожним роком рівень змагань зростає, так само як і кількість глядачів.

Варто зазначити, що цього річ під час змагань було побито світовий рекорд. Константин Ільїн у вправі дамбел підняв гирю вагою 96 кілограмів 11 разів за 1 хвилину 5 секунд, таким чином перевершивши свій власний рекорд. Він наголосив, що це не вдавалося зробити ні в Японії ні на інших міжнародних змаганнях. Все ж таки, як то кажуть вдома і рідні стіни допомагають.

Співорганізатор змагань богатирів депутат Коломийської міської ради Володимир Довганюк наголосив, що подібні спортивні заходи це не лише видовищні змагання, а й разом з тим важлива реклама здорового способу життя та пропаганда спорту.

Таку ініціативу коломиян не залишили поза увагою і обласні депутати. Олександр Левицький, депутат Івано-Франкіської обласної ради від «ВО «Батьківщина» привітав учасників турніру та глядачів з направду видовищним святом сили, спорту, мужності та витривалості.

Глядачам сумувати не доводилось. Їм також запропонували спробувати свої сили. Звичайно, снарядів богатирів їм піднімати не пропонували, але між вправами проводили  цікаві змагання.

Приємною несподіванкою для глядачів став виступ парашутистів, продемонстрували у небі видовищні фігури таким чином привітавши учасників «Богатирських ігр».

Задоволені змаганнями залишилися як глядачі так і спортсмени.

Джерело: Коломийська правда