друкувати


З початку року на території Івано-Франківщини уже потонули 36 осіб

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-31 01:00:58

Прикарпатські водойми продовжують забирати людські життя. Увечері 28 липня у Галичі поблизу автомобільного моста у Дністрі втопився 62-літній мешканець села Залуква Галицького району. Чоловік відпочивав на березі із сім’єю.

Сумно констатувати, однак з початку року на території Івано-Франківщини уже потонули 36 осіб, двоє з яких – діти. Левова частка людських смертей на воді припадає саме на купальний сезон.

Управління Держтехногенбезпеки в області звертається до мешканців та гостей нашого краю із переконливою рекомендацією бути надзвичайно обережними поблизу водних об’єктів.

Не  лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не купайтеся напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана. На рівнинних річках є багато ям і вирів. Вони підступно чатують біля піщаних кіс, під берегом, де особливо полюбляють купатися діти. Небезпечними для купання є гірські ріки, адже вони мають стрімку течію, яка може збити з ніг. Дно і береги таких водойм кам’янисті, тому при пірнанні чи падінні можна отримати травми.

Будьте уважні і не нехтуйте  порадами фахівців!

Джерело: Прес-служба УДІТБ в Івано-Франківській області