друкувати


Туристи ламають ноги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-28 03:59:07

Прикарпатським гірським рятувальникам протягом двічі протягом вчорашнього дня доводилось рятувати людей, які травмувались під час прогулянок горами.

Про це «Коломия ВЕБ Порталу» повідомили сьогодні у прес-службі територіального управління МНС України в Івано-Франківській області. Як зазначається, першим надійшов сигнал тривоги від 54-річного мешканця міста Трускавець, Львівської області, який під час збирання грибів у районі Вишківського перевалу, у Долинському районі, зламав ногу і втратив можливість самостійного пересування. Співробітники Вигодського пошуково-рятувального відділення Гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС, яких було направлено на допомогу чоловікові, знайшла потерпілого в Урочищі Сіда. Після надання необхідної долікарської медичної допомоги рятувальники на ношах знесли грибника до карети швидкої медичної допомоги, яка доставила його у Долинську центральну районну лікарню.

В іншому випадку рятувальники Ворохтянського пошуково-рятувального відділення ГПРЧ АРЗ СП ТУ МНС надали допомогу 15-річній вінничанці, яка травмувала ногу, коли разом з друзями спускалась з вершини гори Говерла. Рятувальники надали їй медичну допомогу і відтранспортували на спортбазу «Заросляк», де передали родичам.

Автор: Сергій БІЛИЙ