друкувати


Мандрував на вантажному вагоні з деревиною

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-25 01:00:44

Мандрівника з Киргизстану, що намагався незаконно перетнути українсько-румунський кордон затримали на Буковині, прикордонники відділу «Черепківка» Чернівецького загону.

24 липня, близько 6-ї години ранку в міжнародному залізничному пункті пропуску «Вадул-Сирет» в ході огляду вантажного потягу №3501 сполученням «Вадул-Сирет – Вікшани», що прямував на виїзд з України. В одному із на піввагоні з лісоматеріалами було виявлено та затримано особу, без документів.

Як пізніше вдалося з’ясувати, затриманим виявився 21-річний громадянин Республіки Киргизстан, з пояснень чоловіка, він намагався незаконно перетнути україно-румунський кордон з метою працевлаштування в одній із країн Євросоюзу та покращити умови життя.

До подорожі готувався ретельно, вибиравши неординарний транспорт був впевнений, що доля посміхнеться і він незабаром потрапить до ЄС.

Наразі мандрівника затримано, відповідно ст.204-1 ч.2 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

На даний час чоловік знаходиться в пункті тимчасового тримання Чернівецького прикордонного загону, подальшу долю якого вирішуватиме суд.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону