друкувати


На колегії Івано-Франківської ОДА говорили про соціально-економічний розвиток

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-24 01:40:17

Підсумки соціально-економічного розвитку Прикарпаття за перше півріччя 2012 року. Такою була головна тема останньої колегії ОДА.

Як свідчить статистика, промисловість зросла на 6%, а реалізували продукції на третину більше, аніж за аналогічний період минулого року. Збільшилась площа оброблених земель, зросло виробництво молока та м'яса. Разом з тим сповільнилася в розвитку деревообробна та шкірообробна галузь економіки. Зафіксований менший видобуток нафти і газу.

Також в ОДА презентували рейтинг розвитку районів, і, судячи з попереднього рішення колегії, керівники найменш динамічних райдержадміністрацій, мали б бути звільненими. В цей список нині попали зокрема керівники Богородчанського та Снятинського районів. Однак голови депресивних РДА змогли переконати губернатора — вже за три місяці виправляться.

Щодо Снятинського району, то тут наразі найнижчий рівень зарплати — 1650 гривень. Районний керівник теж виправдовується — лише в цьому році зарплата зросла на 150 грн, і є тенденції до її подальшого збільшення.

В підсумку цього разу хмари на керівниками районів розійшлися. Колегія ОДА вирішила розглянути доцільність їхнього звільнення за підсумками дев'ятимісячного соціально-економічного розвитку.

Джерело: Радіо «Західний полюс»