друкувати


Карітас оздоровлює дітей в Дорі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-24 01:15:27

П’ять років поспіль діти оздоровлюються в Дорі з Карітасом. Християнський табір «Канікули з Богом» – це можливість відпочити духом і тілом. Перший заїзд стартує у вівторок, 24 липня, і триватиме тиждень. Нагоду відпочити отримали 45 дітей трудових мігрантів, сироти та напівсироти, а також діти із соціально незахищених сімей.

Кожен день дітей починатиметься з Служби Божої, а далі зарядка, сніданок та заняття в групах. Діти проходитимуть реколекції та майстер-класи. Після обіду всі діти разом гратимуть у великі ігри: квест, «Форт-Буаяр», а на вечір на них очікуватиме дискотека та перегляд пізнавального фільму. Діти також матимуть прогулянку горами.

В таборі забезпечено чотириразове харчування. Діти будуть жити у великому будинку під наглядом вихователів. З ними працюватимуть досвідчені волонтери, які вже не вперше в християнському таборі.

– Табір «Канікули з Богом» щорічно допомагає багатьом дітям знайти себе, знайти друзів та відпочити духовно, адже там, де є Бог добре і людині, – переконаний керівник дитячих проектів у Карітасі Тарас Бучовський – Табори приносять багато позитивних емоцій, тому що на лоні природи діти знаходять гармонію з самими собою і вчаться розрізняти добро і зло, які в сучасному світі підмінюються засобами комунікації.

УГКЦ цей рік проголошено роком Святих Таїн. На таборі розповідатимуть дітям що це таке і що Святі Таїни дають людині.

– Ми намагаємося прищеплювати дітям навички життя в християнському дусі, тобто без алкоголю і цигарок, заборонена нецензурна лексика, – каже Тарас Бучовський. – Все буде відбуватися на позитиві. Природно, що спершу виникатимуть певні розбіжності між дітьми, тому їх вчитимуть вирішувати власні суперечки конструктивно.

Загалом цього літа відпочине в таборі до ста дітей. Діти з пільгових категорій мають можливість відпочивати за половину вартості перебування в таборі або й зовсім безкоштовно. Поряд з ними Карітас запрошує на оздоровлення дітей із звичайних сімей. Коштуватиме такий відпочинок 450 гривень. Заявки приймаються на другий заїзд у період з 31 липня по 7 серпня за тел. (097)8113763 – Тарас Бучовський та за адресою: вул.С.Петлюри, 98.

Джерело: Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»