друкувати


Італія оголосила місячну "амністію" українським заробітчанам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-20 04:00:05

Уряд Італії вирішив провести місячну кампанію по легалізації українських громадян, які перебувають на території нелегально.

Постанова про проведення легалізації затверджена декретом Ради міністрів від 6 липня 2012 року, а також підписана главою держави.

Заяви на легалізацію трудових мігрантів, в тому числі й українців, які нелегально працюють на Апеннінах, згідно з рішенням італійського уряду, приймаються протягом місяця, з 15 вересня до 15 жовтня 2012 року.

Українські мігранти можуть скористатися кампанією по легалізації тільки при наявності роботодавця, готового укласти контракт.

Легалізувати своїх працівників можуть італійці, громадяни країн ЄС або країн, що не входять в Євросоюз, і мають тривалий вид на проживання і наймають нелегальних іноземців на строк не менше трьох місяців з початку дії нового декрету.

Місячна акція передує введенню більш жорстких санкцій за використання праці нелегалів, а також продиктована бажанням уряду Італії наповнити державну казну в період економічної кризи.

Джерело: ТСН