друкувати


За шість місяців на території Івано-Франківської області виникло 1374 пожежі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-20 01:00:45

На Івано-Франківщині спостерігається суттєвий ріст пожеж, внаслідок яких травмуються та гинуть люди. За шість місяців поточного року на території області виникло 1374 пожежі, у вогні загинуло 42 особи (проти 49 за аналогічний період 2011 року), ще 46 мешканців краю травмувалися (проти 36 за шість місяців 2011 року).

Вогонь завдав матеріальних збитків на суму майже 35 мільйонів гривень. Основними причинами виникнення пожеж є необережне поводження людей з вогнем (852 пожежі проти 469 за аналогічний період минулого року), порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок (247 пожеж проти 213 за аналогічний період минулого року), порушення правил обладнання та експлуатації печей (117 пожеж проти 68 за аналогічний період минулого року), дитячі пустощі з вогнем (9 пожеж проти 17 за аналогічний період минулого року).

На території області трапляються випадки загибелі людей на пожежах. О 03.31 год. 1-го червня у селі Яблуниці Яремчанської міської ради виникла пожежа житлового будинку з господарською прибудовою.  Вогнем повністю знищено обидві будівлі. На місці пожежі виявлено тіло 54-літнього власника будинку. Причина виникнення пожежі – необережність у поводженні з вогнем під час куріння з боку загиблого.

Близько 09.00 год. 22-го червня у селі Слобода-Болехівська Долинського району по вулиці Шевченка в одному із житлових будинків загорілося ліжко. На пожежі загинув 54-річний співвласник помешкання. Причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем під час куріння в ліжку з боку загиблого.

О 08.47 год. 23-го червня на одному із обійсть по вулиці Грушевського в смт. Верховина сталася пожежа в житловому будинку. Вогнем пошкоджено диван та речі домашнього вжитку. Врятовано  житловий будинок. На пожежі загинув 63-річний власник оселі. Причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем з боку загиблого.

О 21.49 год. 28-го червня у Калуші по вулиці Б.Хмельницького виникла пожежа у житловій квартирі на 6-му поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку. Вогнем знищено меблі, речі домашнього вжитку, закопчено стіни і стелю помешкання. Під час гасіння пожежі у квартирі було виявлено без свідомості 65-річного власника помешкання. Чоловік помер в кареті швидкої медичної допомоги. Врятовано 5 сусідніх  квартир. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем при курінні з боку загиблого.

Іноді люди травмуються на пожежах. О 01.12 год. 26-го червня у селі Винограді Коломийського району на одному із обійсть по вулиці Шевченка виникла пожежа літньої кухні. Вогнем  знищено крівлю, речі домашнього вжитку; пошкоджено стіни, вікна і двері споруди. На місці пожежі отримав термічні опіки різного ступеня складності 34-літній зять господаря обійстя. На пожежі врятовано літню кухню. Причина виникнення пожежі – коротке замикання у електромережі.

О 23.52 год. 30-го червня у селі Ганьківці Снятинського району по вулиці Загородній виникла пожежа в прибудові до літньої кухні. У результаті вибуху на пожежі травмовано 9 осіб, троє з яких - діти. Вибуховою хвилею знищено прибудову до приміщень літньої кухні, несучі конструкції споруди. Причина виникнення пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення з боку 36-літньої власниці обійстя.

Зважаючи на ситуацію, що склалася на Прикарпатті з пожежами, травмуванням та загибеллю людей на них, Управління Держтехногенбезпеки в області звертається до мешканців краю із настійною рекомендацією бути надзвичайно обережними у поводженні з вогнем у побуті, під час роботи та відпочинку. Пам’ятайте: дуже часто через єдину іскрину стається непоправне!

Джерело: Прес-служба УДІТБ в Івано-Франківській області