друкувати


Відкритий лист членів Виконкому ІФФФ та ветеранів ФК "Спартак"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-19 03:15:32

Голові Івано-Франківської
обласної державної адміністрації
п. М.Вишиванюку

Голові Івано-Франківської
обласної ради
п. О.Сичу


Засновникам Професіонального футбольного
клубу «Прикарпаття» Івано-Франківськ:

Івано-Франківській міській раді,
міському голові м. Івано-Франківська
п. В.Анушкевичусу

Директору ТОВ «Скорзонера»
п. О.Шевченку

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Ми, члени Виконавчого комітету Івано-Франківської обласної федерації футболу та ветерани івано-франківського «Спартака» хочемо акцентувати увагу керівників області, міста та футбольної громадськості краю на той факт, що Івано-Франківська область вперше за всю історію нашого футболу залишилася без професіональних футбольних команд. Це трапилося внаслідок відмови від участі в першості ПФЛ України через фінансові проблеми бурштинського «Енергетика» та позбавлення ліцензії професіонального футбольного клубу «Прикарпаття» Івано-Франківськ.

На засіданні Виконавчого комітету обласної федерації футболу 13 липня цього року відбулася тільки констатація факту. Засновники ПФК «Прикарпаття» проігнорували атестацію та ліцензування клубу і не приділили належної уваги для її проходження. Спортивні менеджери клубу, котрі безпосередньо займалися цими питаннями не понесли ніякого покарання і знову, як і всі останні роки, збираються «відроджувати футбольне Прикарпаття». На жаль, це робиться з мовчазної згоди засновників футбольного клубу. Вважаємо, що п. А. Ревуцький та п. Й. Бербець не можуть входити до складу робочої групи з питань відродження професіонального футболу на Прикарпатті і, взагалі, повинні бути відлучені від керівництва та управління футбольними структурами області.

Необхідно терміново, не зволікаючи часу намітити план дій щодо створення нових професіональних клубів на території Івано-Франківської області.

Найкраща і найближча перспектива для цього сьогодні у провідних аматорських футбольних клубів – учасників обласного чемпіонату, учасників Всеукраїнської аматорської першості та розіграшу Кубку України серед аматорів сезону 2012 року: «Карпати» Коломия і «Карпати» Яремче.

У цьому відкритому листі звертаємося і до керівників місцевої влади Коломиї та Яремче, керівників їхніх аматорських клубів з проханням терміново визначитися з перспективою розвитку професіонального футболу у цих містах і вже сьогодні розпочати підготовку до атестації та отримання ліцензії професіональних футбольних клубів на наступний футбольний сезон.

Можливе відродження професіональної команди і в обласному центрі на базі аматорського клубу «Тепловик» при підтримці місцевої влади та спонсорів.

Звертаємося також і до депутатів обласної Ради з проханням передбачити фінансову підтримку професіональних футбольних клубів області в обласному бюджеті на 2013 рік.

Івано–Франківщина заслуговує на великий футбол, на відродження традицій івано-франківського «Спартака» зразка 70-х років, на відродження команд, за які б вболівали жителі нашого краю.

Члени виконавчого комітету ІФФФ та ветерани івано-франківського «Спартака»

Віктор Аністратов
Анатолій Бойко          
Тарас Белей
Микола Васильків
Михайло Гнатишин
Богдан Горичок
Тарас Клим
Петро Кушлик
Олександр Мартиненко
Михайло Овчар
Микола Пристай
Ярослав Павліський
Віктор Поптанич
Степан Рибак
Василь Сікора
Роман Терешкун

16 липня 2012 року
м.Івано-Франківськ

Джерело: Івано-Франківська федерація футболу