друкувати


Керівництво СЕС оцінює санепідситуацію в Івано-Франківську як стабільну

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-18 02:00:15

452 випадки гострих кишкових захворювань було зафіксовано в першому півріччі цього року у місті Івано-Франківську.

Про це розповіла під час оперативної наради у міського голови обласного центру заступник головного санітарного лікаря міста Івано-Франківська Леся Палійчук.

З її слів, ця цифра є меншою, ніж за аналогічний період торік, коли на гострі кишкові хвороби захворіли 494 особи. В той же час, як зазначає пані Палійчук, дещо зросла кількість захворювань на сальмонельоз (в основному за рахунок дітей до 17 років і при цьому жодного випадку в побуті), дизентерію (7 випадків проти 4 торік) та туберкульоз. 

В останньому випадку захворюваність зростає з року в рік. В першому півріччі цього року вона склала 67 випадків проти 60 в минулому році, в тому числі з розпадом легеневої тканини – 20 проти 16.

«Серед них також працівники облікованого контингенту, – розповідає Л.Палійчук, – тобто 11 випадків: 5 медичних працівників, по 3 працівники виховних навчальних закладів та працівники торгівлі».

Загалом же, як стверджує заступник головного санітарного лікаря Івано-Франківська, санітарно-епідемічна ситуація в обласному центрі Прикарпаття є стабільною.

Автор: Сергій БІЛИЙ