друкувати


Івано-Франківськ йде на "Майданс"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-17 01:00:38

В серпні місяці в Україні стартує третій сезон танцювального телевізійного проекту «Майданс», участь в якому візьме цьогоріч також команда з Івано-Франківська.

Як повідомила адміністратор проекту в Івано-Франківську Лілія Бервецька, «Майданс» – це єдиний у своєму роді і унікальний за масштабністю танцювальний законопроект, мета якого полягає в об’єднанні всієї країни через танці. Команді нашого міста в цьогорічному сезоні протистоятимуть 11 досить сильних танцювальних команд з Харкова, Дніпродзержинська, Кривого Рога, Одеси, Миколаєва, Севастополя, Львова, Чернівців, Житомира, Чернігова та Черкас.

За словами головного хореографа івано-франківців – керівника школи танцю “Drive Romance” Ярослава Бабчука, сьогодні в Україні сформувався такий собі стереотип про танцювальний Схід. При цьому про Захід в танцювальному плані практично не говорять. «Хотілося б одразу попросити наш танцювальний івано-франківський світ, – зазначив пан Бабчук, – активний молодіжний івано-франківський світ підтримати нас для того, щоб на найвищому рівні заявити про Івано-Франківськ, щоб усі зрозуміли: Франківськ танцює на високому рівні… У нас є досвід підготовки танцювальних проектів, кілька флешмобів – останній до дня міста, на який відгукнулись кілька танцювальних колективів і показали себе дуже організовано. Тоді підтримали нас і райони. Є надія, що підтримають і зараз».

Головною ж метою нашої команди, звісно, є перемога. Адже на кону – 1 мільйон гривень, який івано-франківці в разі перемоги планують перерахувати на потреби місцевого Будинку перестарілих.

Пан Бабчук розповідає, що робота над сценаріями танцювальних композицій ведеться вже не перший тиждень. Наразі вже є кілька варіантів, проте вони ще не затверджені і перебувають на погоджені у хореографів-кураторів. Наразі достеменно відомо лише тему першого, презентаційного ефіру. Зі слів хореографа це буде тема Івана Купала.

«Я думаю, – зазначає пані Бервецька, – що Ярослав та його помічники покажуть колорит нашого міста, зроблять все, щоб показати, на що місто Івано-Франківськ здатне».

Зі слів адміністратора проекту, реєстрація бажаючих взяти участь у проекті розпочнеться 21 липня о 14.00 годині, а вже о 17.00 годині того ж дня в манежі Коледжу фізичного виховання розпочнеться перша репетиція. Організатори планують зібрати команду в 400-500 людей. Для цього вони планують реєструвати усіх бажаючих – без вікових обмежень і навіть без якихось особливих танцювальних навичок. «Це можуть бути, – говорить говорить пані Бервецька, – абсолютно не танцюючі люди і ми їх навчимо танцювати».

Автор: Сергій БІЛИЙ