друкувати


Більше 250 тис. грн податків та штрафних санкцій донараховано одному з підприємств Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-10 01:00:00

Коломийською ОДПІ проведено планову документальну перевірку з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства одного із приватних підприємств, яке займалося просочуванням шпал для залізної дороги та капітальним ремонтом верхньої будови колії.

В ході перевірки виявлено, що підприємством не включено до складу інших доходів, дохід в сумі 68,5 тис. грн від заборгованості, термін позовної давності, якої минув та від безоплатно отриманих товарних запасів на суму 634,4 тис. грн. Встановлено факт відсутності реальності здійснення операцій із контрагентом іншого регіону України.

Всього за результатами перевірки підприємству донараховано податків в сумі 254,7 тис. грн. Зокрема, податку на прибуток – 214,4 тис. грн податку на додану вартість – 38,6 тис. грн та 1,7 тис. грн інших податків: 1,4 тис. грн штрафних санкцій за порушення порядку ведення обліку товарних запасів на складах та за місцем їх реалізації та 0,3 тис. грн штрафних санкцій за порушення терміну декларування валютних цінностей, що належать резиденту України і знаходяться за її межами.

Матеріали перевірки передано у відділ податкової міліції Коломийської ОДПІ. У разі отримання відповіді про відмову в порушенні кримінальної справи, будуть складені адміністративні протоколи на посадових осіб.

Донараховані суми вже надійшли до бюджету.

Джерело: Сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Коломийської ОДПІ