друкувати


Депутати всіх рівнів рад Прикарпатя провели спільну сесію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-06 03:40:22

В Івано-Франківську під стінами адмінбудинку розпочалася спільна сесія депутатів рад всіх рівнів Прикарпаття. На площі зібралося близтко півтори тисячі людей. Засідання сесії транслювалось у прямому ефірі ОТБ «Галичина».

Депутати прийняли звернення до Президета, Праламенту, Кабінету Міністрів, Генпрокурора та народних депутатів.

Приймаючи рішення щодо невизнання закону «Про засади державної мовної політики в Україні» на спільному засіданні обласної, районних та міських рад, депутати проголосували за те, щоб ініціювати збір підписів за позбавлення повноважень Віктора Януковича.

В зверненні написано ряд вимог:

- від голови ВРУ не підписувати Закон;

- від президента, у разі підписання головаю ВРУ ветувати його;

- від Мінюсту за систематичні антиконституційні дії ініціювати зняття з державної реєстрації Партії Регіонів, комуністів та Народної партії;

- від Генпрокуратури порушити кримінальну справу за фактом державної зради.

У зверненні депутати підтримують ініціативу народного віче у місті Донецьку щодо звернення до Президента України з вимогою позбавити громадянства авторів антиукраїнського законопроекту В.Колесніченка та В.Ківалова.

Також, виходячи зі статті 60 Конституції України, за якою ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження, депутати вважають закон таким, що не підлягає виконанню на території Івано-Франківської області.

Проголосували за звернення та проект рішення одноголосно усі присутні обранці місцевих рад.

Автор: Оксана Островська, шеф-редактор тижневика "Коломийські ВІСТИ"