друкувати


Відбулася презентація атласа-путівника "Яремчанщина туристична та заповідна"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-03 02:00:10

У приміщенні візит-центру Карпатського національного природного парку за участі представника головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації відбулася презентація атласа-путівника «Яремчанщина туристична та заповідна».

Це видання екологічно-туристичного спрямування, в якому окрім інформації про Карпатський національний природний парк описуються сусідні території природно-заповідного фонду - природний заповідник «Ґорґани» і Карпатський біосферний заповідник, акцентується увага на різниці між ними і звичайними лісовими територіями. Надається інформація про ступінь їх заповідності та можливості мандрівок ними.

Видання має вигляд атласу, в якому туристична складова відображається у вигляді туристичної карти регіону з сіткою GPS з показом меж природоохоронних територій, а в описовій частині подається екологічна та туристична інформація. Автори путівника сподіваються, що маючи актуальну карту території з ознакованими маршрутами, туристи вибиратимуть для мандрівок саме такі марковані шляхи і не ходитимуть забороненими для відвідування заповідними територіями.

Атлас видано фундацією «Карпатські стежки (голова Василь Гутиряк) в рамках міні-проекту "Сприяння сталому розвитку природоохоронних територій шляхом підвищення інформованості про них" та підтримано WWF (Всесвітнім фондом природи) і урядом Норвегії у рамках міжнародного проекту "Збереження та стале використання природних ресурсів Українських Карпат" Дунайсько-Карпатської Програми WWF (часткове фінансування).

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА